Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nad Czarną Hańczą

Czarna herbata

nad Czarną Hańczą

dłuższa chwila postoju

zielona dżungla

w środku Europy

klekot i gwar

ptaków nieswoich

rechot żab

i jak najbardziej swojski

Mały pomost

nurt żwawy

dwa metry w dół

widoczność jak rafy

Przysiadam w krąg

witam dokoła

wszyscy od pól i ksiąg

Ktoś śpiewa

stara zapomniana melodia

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • Victoria Angel

    28 December 2022, 09:11

    Chyba z dedykacją dla Cejrowskiego napisałeś wiersz? Pozdrawiam. :-)))

    • RozaR

      28 December 2022, 16:16

      Faktycznie to trochę po Cejrowskiemu :-)
      Pochodzę stamtąd - czasami odwiedzam.

    • Victoria Angel

      28 December 2022, 16:25

      Tak mi jakoś skojarzyło mi się. :-)))

    • RozaR

      26 July 2023, 08:57

      Zapraszam na spływ kajakowy Czarną Hańczą