Menu
Gildia Pióra na Patronite

W jakim kraju My żyjemy.

Cykl będzie niekompletny, niechronologiczny, bez związku z czymkolwiek. Będzie wyrazem mojego sprzeciwu z absurdami z którymi spotykam się na co dzień. Zbyt dużo się już tego zbiera, żeby milczeć i czekać na dalszy rozwój tej schizofrenii.

CYKL:
W jakim kraju my żyjemy.....
.
W kampanii szumie...
W potyczce elity gardzącej tłumem
Z elitą z tego tłumu wyrosłej
Płynie przesłanie -
Kimście Polacy?
Jesteście ziarnem rzuconym w glebę?
Czyście plemieniem gardzącym niebem?
Czy dane wam śmieciówki w rządzie
Albo protesty przeciw ustawie
Nie są powodem, żebyście byli
W hasłach uśpieni i byście żyli
Dziś w przekonaniu, że wszystko dobrze....
Jutro potoczy się wam po myśli ...
Albo pojutrze sen Wam się przyśni?
Ale żyjemy tutaj i teraz
A tu i teraz oznacza nieraz,
Że spotykamy się z realiami,
Które tej wizji przeczą czasami.
Przykładów mamy dziś bardzo gęsto....
Często nie "czasem", lecz bardzo często....

A co wygląda źle, albo gorzej???
O tym napiszę później....... Być może.

634 wyświetlenia
14 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!