Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::Zagrasz ?::...

Ćwiczyłem przed lustrem uśmiech,
Piłem piołun, gryzłem cytrynę
I gdy myślałem, żem Mona lisa,
Przeszłaś obok a ja skamieniałem.

Wzrok swój spuściłem,
By po chwili rzucić w Ciebie okiem.
Ty odbiłaś piłeczką,
Tocząc swoje oczy spod włosów.

Nieme spojrzenia zawisły
A w oczach tysiące myśli i słów.
Zerkasz na mnie, ja na Ciebie,
Jednak chwila szybko mija...

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • 20 March 2013, 19:34

    Fajny wiersz :)
    Pozdrawiam.

  • 2 April 2012, 20:21

    ...nic się nie stało, nikt nic nie powiedział
    a przecież oboje tak dobrze to wiemy
    że takie rzeczy to tylko raz w życiu
    lecz pozostaniemy tak bardzo niemi...

    ...jakże łatwo się rozminąć
    o sekundę, o godzinę, o lat kilka
    o rzut okiem, o ścieżynę, o przecznicę...

    1:1, piłka w grze, atak ;-)

  • Wichura

    17 March 2012, 23:48

    Już widzę te gałki oczne turlające się i odbijające jak piłeczki pingpongowe... ;) Ale ja mam teraz głupawkę po lekturze Twoich kapitalnych opowiadań, więc wybacz mi. :)