Menu
Gildia Pióra na Patronite

cudze grzechy

cudze grzechy
pociągają

spowiadają się z nich chętnie
ateiści
chrześcijanie
towarzysze parafianie

każdy pragnie świat oczyścić?

pewność dobra
godna złudzeń
że te grzechy – tylko cudze

56 962 wyświetlenia
788 tekstów
81 obserwujących
  • Victoria Angel

    19 September 2023, 12:08

    Ciekawy. :-)))

  • marka

    7 November 2011, 11:41

    Świetny tekst.
    Warto sprawdzić w słowniku znaczenie słowa parafianin.
    Polecam, może to będzie natchnieniem do kolejnego wiersza.