Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cud słów twych
jest spektakularny
zaznacza sie wonnym porankiem
a zarazem rozświetla drogę w toni .
Swą wymową
zatrzymuje się na moment,
buduje stan radości lub łzy roni.
Cudem jest też
przy tobie bycie
opisywanie kolorów jakimi
mieni się samo życie.
Dwa serca w jednym uścisku,
natury wyzwanie ,
wszystko co żyje i jak świat się śmieje.
Cudem jest twa miłość
wdzięczna od wieków
każdy kwiat, drzewo,
szmer wody
i płatki śniegu .
Wszystko o czym myślisz
staje w pląsach dźwięcznego biegu
oczekując spełnienia
w kącikach ust i stronach
przeznaczenia czy też każdym brzegu...
A jak się już obudzisz to może cudem sama przejrzysz się w sobie.

14 009 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!