Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 10 January 2020

Niespokojny

Cóż znaczy jutro, gdy nie widać
wschodu słońca, a melancholia
nocy dyktuje słowa. Papieros i whiski
zalewa smutki, których lęka się
dusza. Nadciaga śnieżnca.
Ostre krawędzie zimowego poranka
mają metaliczny posmak.

Zwiędłe kwiaty wykrwawiają się
z kolorów.

Nic tak nie zaburza przestrzeni
jak upadłe anioły
ze skrepowanymi skrzydłami
tkwiące w niedoczasie
na załamaniach płatków śniegu.

Jak teraz wzbić się na wyżyny
skoro tyle wątpliwości
budzi jutro.

135 845 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    10 January 2020, 19:31

    Och dziękuję za słowa które zostawiliście pod wierszem. To bardzo miłe.
    Serdeczności

  • Malusia_035

    10 January 2020, 09:55

    Gratulacje Motylku :)))

  • 10 January 2020, 00:13

    Gratulacje. :))

  • Malusia_035

    9 January 2020, 10:34

    Coś pięknego :) Zabieram :)

    Pozdrawiam Motylku :)

  • onejka

    9 January 2020, 09:54

    Popieram wszystkimi kończynami to co napisała Madzia ! Pięknie Ewa !

  • giulietka

    9 January 2020, 07:01

    Z każdym dniem, miesiącem, rokiem, piszesz coraz piękniej Ewo, to już nie motylek, to przepiękny motyl, Madame Butterfly... ;)

    od onejka
  • Blueberry

    9 January 2020, 05:56

    Wprowadzilo mnie w zadume....podoba mi sie. Pozdrawiam.