Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znaczenie

Cóż znaczą tysiąclecia... historii
wykutej w skale opoki
obsypanej złotymi piaskami
rozpisanej na zwojach pergaminu

Miliony odeszłych życiorysów
stopione lodowców zmarzliny
Nie warte dziś funta kłaków
plany wielkich tej ziemi, synów

Wzloty i upadki człowieczeństwa
w katastrofach ludzkich sumień
Bogactwa przeklęte omamy
Nadludzi...pijanego zwidu

Cóż znaczą...wobec wieczności
...jedną trylionową sekundy
może i tyle trwa tu życie
krwią pokoleń kolejnych, zbrukane

...Gdzie splot losów nieobliczalny
pękające gliniane fasady
Naiwnych plenipotentów rzeczywistości
...a Życie i Śmierć są nam...Dane...

28 550 wyświetleń
387 tekstów
33 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!