Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla I.

Cóż z naszej miłości
jak rozpierzchła się po całości.
Jednak nić pięknych chwil trzyma
i myślę ,ze tok myśleń wytrzyma.
Spotkamy się gdzieś w przyszłości
odkładając na bok złości.
Właśnie takiej kobiety szukałem,
ale Ci o tym nie powiedziałem.
Nie dałem Ci polnego kwiatka
dlaczego ? - to zagadka.
Nie dałem Ci rzeczy wiele,
bo widziałem inne cele.
Ślepy byłem w słowach Twoich
bo żyłem w kłamstwach moich.
Wiele nie powiedziałem,
bo bardzo się bałem.
Pozwól dziś zacząć od nowa
bo forma ta będzie już zdrowa.

Nie,nie podejmiesz już ryzyka...

Wymazujesz wszystko co ze mną związane
aby było zapomniane.
Pozwoliłaś się rozkochać
a już później tylko szlochać.
Dziś nie wiem co począć
aby wszystko rozpocząć.

Od nowa?

Nie ,Ty nie pozwolisz
bo za bardzo się boisz.
To taka twoja metoda
schować się i już nie kochać.

Kocham Cię I.S.

99 873 wyświetlenia
1101 tekstów
40 obserwujących
  • misiek45

    9 June 2012, 20:44

    Tak boli, ale poezja niestety tym piękniejsza im głębsze uczucia przeżywamy i chyba przyznasz mi rację -pozdrawiam

  • taktojax

    9 June 2012, 11:13

    I cóż z tego piękna...gdy serce boli

  • misiek45

    9 June 2012, 09:56

    Piękny wiersz -pozdrawiam