Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie szaty nas zdobią...

Cóż ja poradzę że jestem urocza
nieziemską też grzeszę urodą
i pewnie się zdziwisz czytając te słowa
że piszę je z taką... swobodą.

I nawet imię moje niczym rarytas
tak słodko brzmi jak... miód.
Pamiętaj zatem patrząc na mnie
wykrzyknąć... oto cud !

I nie zaprzeczaj bądź szczery.
Jak rzece daj słowom popłynąć.
Prócz tego że pięknem zniewalam
nie możesz... fryzury pominąć.

Nie o mnie chyba Jan Brzechwa
wspominał zwąc... samochwała?
Ja przecież jestem trochę skromniejsza
powiedzmy że... doskonała.

TO O CZYM PISZĘ NIE JEST CHWALEBNE
TU... PAWIA NATURA SIĘ KŁANIA.
TO WNĘTRZE CZYNI PIĘKNYM CZŁOWIEKA
A SZATA WRĘCZ WSZYSTKO... PRZESŁANIA.

55 169 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    20 September 2013, 10:12

    Agnieszko... oczywiście dziękuję że mnie odwiedziłaś:)
    Pomysł na wiersz podsunęły mi pewne osoby ale faktem jest że pisałam go myśląc i o sobie również:):):) Choć nie jestem zadufaną w sobie osobą owszem znam swoją wartość...
    Jednak chciałam uzmysłowić iż jest wielu takich którzy nie skromnie się cenią...wychwalają...
    taka wiara w siebie jest potrzebna pod każdym względem czy chodzi o urodę czy mądrość czy wygląd zewnętrzny obojętnie tylko z umiarem tak by przesyt tego nie miał przewagi nad innymi bardziej cennymi wartościami:) serdecznie pozdrawiam i dziękuję:)

  • Gunia76

    20 September 2013, 08:13

    Widać w tym wierszu,że bardzo kochasz sama siebie,że się akceptujesz taką jaka jesteś :) a to bardzo ważne.Zazdroszczę.

  • agniecha1383

    11 September 2013, 00:27

    Jak Ty to pięknie skomentowałeś:)dziękuję i pozdrawiam:)

    Teraz już wiem dlaczego gdy kobieta zakładając na siebie co rusz to inne ciuszki zapyta swojego partnera : ładnie mi? On wzdycha i przewracając oczami przytakuje bez entuzjazmu.Ponieważ zdaje sobie sprawę że tak naprawdę to bez znaczenia tylko cholerka by to z Niej zrzucić znów poświęci więcej czasu na to niż na podziwianie tego co pod tym skrywa:):):)

  • wolnaenergia

    11 September 2013, 00:03

    Wspaniały wiersz Agnieszko. Chciałem tylko dodać swoim skromnym zdaniem , że nie szaty Was zdobią . Tylko Wy je. I często nie zwracamy na nie uwagi, rzucając szybko na podłogę.

  • agniecha1383

    10 September 2013, 22:53

    Dziękuję pięknie wszystkim za odwiedzinki:) mam problem z kompem-muli okropnie i ciężko wstawić cokolwiek tak bardzo chciałabym sypnąć gdzieniegdzie komentarz ale ciężko więc tylko czytam jak się poprawi sytuacja wrócę do wierszy pod którymi chciałabym zostawić choć kilka słów:)... posyłam już to dwa razy... może wreszcie się uda...

  • misiek45

    10 September 2013, 22:49

    Aguś rewelacyjny słodki wiersz ,cała Ty bez dwóch zdań ,bardzo mi się podoba-pozdrawiam serdecznie na dobranoc :))

  • AnTyKwA

    10 September 2013, 22:00

    Agnieszko , ale my wszyscy piękni jesteśmy :):)