Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ż.czenia

Cóż Ci życzyć moja droga
W czasach gdy lodówka pełna,
I nawet zima już nie sroga ?

Ludzie jakoś tak daleko
Żyją w pogoni za majątkiem
Nie widząc, że rozlane już mleko

Nie umiemy spędzać razem czasu
Prezenty, jedzenie, Sylwester
O głupoty robimy tyle hałasu

Zdrowia szczęścia pomyślności
To takie stało się banalne
Jak w wigilijnym karpiu ości

Bo w życiu nie o słowa chodzi
Puste są i nic nie znaczą
Gdy po nich nic się rodzi

103 371 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!