Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiatr

Coś tam w świszczy, tam w przestrzeniach
to ten wiatr, co wszystko zmienia
Rozwiewa fantazje,o których rozmyślam
zabiera co może - któż by pomyślał?
Słychać go zimą, nawet do wiosny
tam, gdzie jestem ja , tam wiatr bezlitosny.
Czuję się sama , ale dlaczego?
nie mam prócz wiatru niczego innego
Przywiewa wspomnienia już dawno stracone
wieje i wieje, wciąż w moją stronę
Z czasem mocniej ,choć się uspokaja
z wielkim zapałem wszystko pochłania
Tworzy morskie fale, rozwiewając wodę
zmienił przez lata nie tylko pogodę.

4294 wyświetlenia
41 tekstów
1 obserwujący
  • Nikaaaa

    5 April 2015, 16:16

    bardzo ładny wiersz
    pozdrawiam ;)