Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po nocnym.

Coś Ci się należy-
tak myślisz?
A jednak tego nie chcesz,
nie potrzebujesz.
Wielu zagarnęło by to.
Z zazdrości?
A może dlatego ze za darmo..

Zrobisz coś dobrego bezinteresownie-
niepojęte.
Nawet jak włożyłeś wiele wysiłku,
całego siebie.
A może głupota Ci należna.
Narzucona...w hipermarkecie.

Nie masz odwagi wziąć tego,
upomnieć się chociażby
nie masz odwagi czy tego nie chcesz-
Co Ci należne
nie masz odwagi czy czujesz się szczęśliwy,
a to do szczęścia Ci nie potrzebne.
Nie masz odwagi i musisz to wziąć -
bo śmiać się będą?
nie masz odwagi i się śmieją.
jesteś naiwny?

Jesteś po prostu uczciwy...

..po co szczęśliwemu zbytek niech go inni biorą,
co sami nie wiedza co chcą.
Szczęśliwsi się poczują i będzie Ci lepiej.
Lepiej niż teraz jak to czytasz czy piszesz...
Bo przez łzy nawet Ci dobrze,
przy dźwiękach Staszka "ptaszka" S.
czy Grechuty M.
Gdy zmysły wyczulone,
i postanowień tyle.

Gdy nie myślisz o "rzeczach "
tylko o tym ze leżysz.
Cal ponad łóżkiem.
Gdy nie myślisz o problemach
tylko o tym, że idziesz,
Cal ponad chodnikami..i jesteś lepszym SOBĄ.

803 wyświetlenia
6 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!