Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zasady

Coś w dwóch sercach
Zagrało
To najmilszy cud
Pośród tępoty świata
Rzucony człowieczy los zostaje
Na drogę pożądania
Och jakże wtedy głód doskwiera
Każdą chwilę łapczywie
Pragnie się najlepiej
Wykorzystać
Niechaj ta miłość więc
W spoiwo się przemianuje
Żeby nie sposób było
Tegoż rozerwać
Bo dusze separowane
Zaczną błądzić po omacku
Od bólu do bólu
Nim może znów
Zaświeci im słońce

52 586 wyświetleń
396 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!