Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Coś się we mnie złamało
wtedy
gdy powiedziałeś mi, że odchodzisz
słońce pociemniało
na szklistym niebie
za tym niekończącym się lasem
za ostatnią doliną
za ostatnią falą uderzającą o brzeg
tam jest nasz świat
Pamiętasz?
Wciąż tam mamy dom
w każdym liściu
W świetle księżyca,
kropli rosy
spływającej po trawie,
W najmniejszym ziarnku piasku
Nasze obietnice zawisły na niewidzialej sieci
Leciutko i delikatnie
Zbyt późno by kończyć
Zbyt wcześnie by zaczynać
---------------------------------
Anna Płaczkowska

2585 wyświetleń
48 tekstów
1 obserwujący
  • mill

    10 February 2015, 20:57

    ...cudowne to za mało....;p...

  • PainWithoutLove

    10 February 2015, 18:47

    cudowne ;)

  • NajlepszaZyrafa

    10 February 2015, 14:25

    '' Zbyt późno by kończyć
    Zbyt wcześnie by zaczynać "
    Leci '' fiszka "