Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nietrwałość

coraz więcej mam
srebrnej przędzy włosów

i już inne widać gwiazdy
na drodze w dal nieznaną

a kiedyś za światło przewodnie

księżyca zbroję
wraz ze słońcem mi dano

lecz obcy wydaje się świat
bo i cóż mi po nim

skoro dni
ani tych co wraz z nimi minęli

wrócić nie można

101 483 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • kati75

    26 January 2018, 09:41

    czasu nie można cofnąć ale przywołać wspomnienia zawsze!!!!pozdrawiam cieplutkim dzień dobry :)

  • zapach_bzu

    29 March 2017, 20:36

    Tak sobie myślę, że najgorsze w śmierci bliskich jest to, że choć oni odeszli, my musimy tu zostać...

  • Adnachiel

    27 March 2017, 12:58

    Moja droga Pain, nareszcie zawitałaś :)
    I wiosnę przyprowadziłaś ze sobą :))
    Dziękuję Ci, że wracasz, że jesteś, bo już się bałem, że się nie doczekam :)
    Uściski posyłam :))

  • PainWithoutLove

    26 March 2017, 18:14

    Czasem to szkoda, że nie można cofnąć czasu.. a najbardziej szkoda, że ci, którzy odeszli już nie wrócą..
    Smutno u Ciebie Adnachielu, ale sam wiesz, że uwielbiam taką poezję.. Twoją poezję... ;)

  • Adnachiel

    23 March 2017, 19:31

    Kochana M., sobowtór w lustrze coraz bardziej obce ma oblicze i trudno mi w nim odnaleźć utraconego siebie.
    Blaknę.
    Całe szczęście, że moje koszule nadal są niebieskie :)
    I nigdy nie potrafiłem wmieszać się w tłum :))
    Dziękuję Madeleine.

  • giulietka

    23 March 2017, 13:32

    Trudno mi sobie Ciebie wyobrazić ze srebrnymi nitkami na skroniach:)
    Ale mimo to są rysy, które rozpoznałoby się nawet po drugiej stronie, bo wypatrywało się ich całe życie w napotkanych twarzach.
    Niezwykle poruszająca poezja serca, które zawsze pozostaje wierne tym, którzy je oswoili.

  • Adnachiel

    23 March 2017, 11:14

    Z granitowej skały wzniesione zostało moje ulubione opactwo, tudzież zamek, na Mont Saint Michel.
    Znakiem tego, iż z granitu cuda świata powstają, i poezję rzeźbić się powinno :))
    Dziękuję Arturze za Twój wpis wieczorny :)
    Serdecznie odwzajemniam :)

  • 22 March 2017, 20:24

    Pozostaje tylko pamięć w naszym sercu, bo wszystko inne szybciej przemija...
    No i niektórzy mają to szczęście, że potrafią w granitowej skale rzeźbić poezję na wieki... :)
    Pozdrawiam. :))