Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie sposób świat uczynić lepszym w pojedynkę

coraz mniej uczucia litości
coraz mniej ciepła i zrozumienia
coraz więcej ludzi samotnych
coraz mniej wartości duchowych

na świecie wśród społeczeństwa
coraz trudniej odróżnić miłość
od klasycznego syndromu potrzeb
coraz częściej udaje się przed kimś

kogoś kim się nie jest naprawdę
pod swój dach coraz trudniej
przygarnąć obcego prosto z ulicy
zaufać bez obawy ubogiemu

że nie okradnie nie zabije
coraz trudniej spotkać przyjaciela
na swojej drodze przeznaczenia
to nie świat to ludzie są cyniczni

coraz więcej obłudy i fałszu
samemu nie sposób świat
uczynić lepszym bo nie wszystko
w pojedynkę naprawić można

93 438 wyświetleń
894 teksty
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!