Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co zostanie

Co po mnie zostanie?
Gnijąca trumna
i nagrobek wśród chwastów.

Może przyjdzie ktoś
i rzuci na mój grób
skradziony komuś
bukiet kwiatów,
może zapali świeczkę,
może ktoś powie:
spoczywaj w pokoju,
a może przeklnie...

3933 wyświetlenia
22 teksty
4 obserwujących
  • marka

    19 July 2010, 14:26

    Co zostanie...
    Piękne słowa.
    Kiedyś mojemu koledze kumpel obiecał, że po jego śmierci odsiusia się na grób.
    Wiersz świetny, takie teksty sprowadzają na ziemię.
    Pozdrawiam

  • awatar

    19 July 2010, 07:37

    To takie obojętne

    "Co byś po sobie nie zostawił po latach trudów i znoju zostanie z ciebie kupka popiołu albo …
    ---- mumie Egipcjan po tysiącach lat też służyły... opałem na ogniskach."

    pozdrawiam, uśmiechów :)