Menu
Gildia Pióra na Patronite

On się zbliża

Cokolwiek się stanie ze światem
i zanim ogarnie Cię strach
niech dzieci swych ojców i matek
i brata zapyta niech brat ...

Czy my dla siebie jesteśmy,
my - tutaj na myśli mam ludzi,
jak być dla człowieka człowiek
powinien, czy odrazę budzi ...

zbiór naszych zachowań podłych
i naszych nikczemnych grzechów,
być możesz spokojny gdyś dobry,
nie będziesz uciekał w pośpiechu ...

gdy z nieba dźwięk trąby usłyszysz
a raczej dźwięk chordy tych trąb,
to znaczy że wszyscy grzesznicy
na sądu wzywani dzień są.

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!