Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Co, jeśli spotkasz Przygodę
co jej powiesz
że dłonie nie poznają
swojej porywczości
że włosy wodospadem
nie na twoją twarz spadają
że nie twoja krew
wypływa spod paznokci

że zatrzymałaś

zimno
oblepia twoje kości
ogniem wygasłym
drapiąc skórę
od środka
jakby żarem

co, jeśli spotkasz Przygodę
zapłoniesz znów
oddasz się snom
wspólnym wysiłkiem
przeklętych,
które szybkim korowodem
wyrwały ci serce
może wciąż bije
w dłoniach
co nie poznają

kiedy spotkasz się
z Przygodą
wyjdziesz jej naprzeciw?

4167 wyświetleń
80 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!