Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosną słowa drżą najpiękniej

codziennie każde słowo
rozpisujesz na zaproszenie
by moim jestem znaczyć swoje życie
i z daleka od zgiełku miast
na naszej ławce do przygarnięcia
wypuścić spod powiek wiosnę

niech boskim pięknem
serca w niebie kołysze

i już w przedsieniach
dzielisz się kromką subtelnych słów
by zamknąć usta wczorajszym dniom
z pajęczyn czasu przeganiasz zimę
uwalniasz motyle pragnień
by nie utknęły w marzeniach

dlatego wiosną…
- słowa tak drżą

21 287 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • IceCherry

    3 March 2013, 22:34

    Piękny...

  • kruk55

    2 March 2013, 19:58

    brzmi jak piosenka...
    piękna

  • belzebub

    2 March 2013, 19:44

    Zachwycasz. Wzruszasz. Zamyślasz. Kłaniam się.

  • M44G

    2 March 2013, 19:25

    Pęknie.