Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mów do niej słodko i usta miej czerwone

Codziennie zakłada inną sukienkę
lubi grochy wypukłe jak jej oczy
wzory kocich futer
które dodać mają drapieżności
i seksapilu
udowodnić że to inni
zachodzą z nożami od tyłu

wewnątrz mała skrzywdzona dziewczynka
układa usta na kształt
Marylin
byłaby gdyby
pod żebrem tańczyło upojne
raz-dwa raz-dwa

(stoję obok w małej czarnej
staram się
słucham
znowu mówiłam coś czego nie powiedziałam)

zatęchłe ślady
rozlane mleczno białe słowa
dzieciństwo przeklęte

gdyby... byłaby
najlepszą pod słońcem...

83 942 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • onejka

    6 October 2015, 10:09

    ten wiersz, jest o kimś...ja jestem tutaj tylko w nawiasie

  • fyrfle

    6 October 2015, 09:18

    Lubie i będę wracał do Twoich strof - Dobrego wtorku, niech Ci się spełniają marzenia w prawdziwą Ciebie.

  • luterin

    2 August 2013, 21:37

    Kto zabiera dzieciństwo
    zabiera często całe życie.
    Tyle tych gdyby na świecie...za dużo.

  • onejka

    30 July 2013, 12:31

    Dziękuję Beatko, że udało mi się poruszyć tym, co i mnie poruszyło.

    Miłego dnia :)

  • Gaia

    30 July 2013, 12:21

    Hm... życie, które nie dostało szansy ..
    wraca wspomnieniem po miłość.

    Poruszyłaś mnie tymi wersami.
    Onejko. Bardzo.
    :)