Menu
Gildia Pióra na Patronite

uczucie

Codziennie rano budujemy nasz świat na kłamstwie
Bo skąd masz pewność że śmierć uczuć nie przerwie
Otaczamy się dobrem, pięknem, nadzieją i miłością
Przejrzałem te iluzje ... tak mówią to z przykrością
Jeśli wierzysz że kochać potrafisz po spotkaniu ze śmiercią
Nie wiem jak nie wiem kiedy ale podziel się ta pewnością

Z nadzieją czekasz na lepszy dzień
na promień który przegoni cień
Nosisz nadzieję w sercu dopóki żyjesz
Więc na co masz nadzieję gdy życie pod powiekami skrujesz
Może z ostatnim oddechem odwiedza cię pewność
Modlą się aby wraz z nią nie przyszła złość

Tu nawet piękno się liczy
Uczcijmy tych co tak myślą minutą ciszy
Gonimy za nim od pierwszej życia sekundy
stajemy przegrani z nadzieją następnej rundy
Wiara to co dla mnie jest pewne
nie jak odczucie zwiewne

Dzięki niej mam po co żyć
Mam siłę by przyciwności kruszyć
Dzięki niej mogę w nową drogę wyruszyć
Z nią odrzucam iluzję by uczucia w niebie połączyć
Powiedz że kochasz i możesz do mnie dołączyć

1461 wyświetleń
19 tekstów
1 obserwujący
  • Jakuss

    20 November 2012, 23:04

    Świetny ;)

  • agniecha1383

    9 November 2012, 04:00

    śliczny...właściwie jak słowa piosenki...pozdrawiam:)