Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ukradkiem przez duszę.

Co czujesz
Gdy myślisz o szczytach wysokich
O łąkach zlocistych od zboża
Wnet w dolinie pewnej zboczysz
I wejdziesz na bezdroża
Nie będzie już łąk i góry bezzmiernej
Lecz chciwość przeleje czarę
Goryczy bezimiennej

1413 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!