Menu
Gildia Pióra na Patronite

co znaczy kochać dziś
co znaczy poddać się myślom
ptak na uwięzi inaczej otwiera dziób
śpiewa melodię uczuć

co znaczy kochać dziś
bez sentymentu nie czekać
zamknąć okna
nie wróci do domu
pomylił kierunek lotu

wiatr zerwał się bladym świtem
huk i nie było już nic
co można ratować ze strzępków
rozerwanej nadziei

gdzie miłość z tamtych lat
z boku gdzieś stoi
boi się spotkać
wie że nie dostanie już szansy

co znaczy kochać świat
odliczać czas do śmierci
spojrzeć na mapę gwiazd
ostatni raz zakopać skarb
tego co we mnie tętni

_____ insp _______

17 061 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • Salomon

    22 June 2017, 12:35

    Dziękuję :)

  • krysta

    21 June 2017, 09:51

    Wiem, że ''Kochać to nie grzech...''
    Ciekawy wiersz...pozdrawiam.
    :)