Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekać, marzyć, tęsknić, kochać...

Co znaczy czekać ?
To być w zimnym pokoju,
słuchać przybijającej muzyki,
pić gorącą czekoladę,
ale i wszystko to robić bez Ciebie,
mając nadzieję, że staniesz w drzwiach,
podejdziesz i przytulisz tak mocno..

Czyli, że jak ? Każdego dnia czekam na Ciebie ?

Co znaczy marzyć ?
To każdego dnia wierzyć,
że właśnie dzisiaj jest ten dzień,
kiedy stanie się coś nadzwyczajnego,
kiedy wreszcie w moim życiu zaświeci słońce,
kiedy już nie trzeba będzie żadnych słów,
kiedy w końcu już na zawsze będziemy razem.

Czyli, że jak ? Codziennie marzę o Tobie ?

Co znaczy tęsknić?
To w każdej chwili,
śnić nawet na jawie, ale śnić o Tobie,
szukać Twojej twarzy pośród tłumu nieznanych ludzi,
robić coś z uśmiechem na twarzy myśląc o Tobie,
zachwycać się światem jeśli nic nie wychodzi,
nawet gdy jesteś obok, pragnąc następnego spotkania,
a kiedy jestem sam, czekać na telefon od Ciebie.

Czyli, że jak ? W każdej chwili tęsknie za Tobą ?

Co znaczy kochać ?
To pomimo wszystkiego,
odrzucenia, kłótni czy braku porozumienia
darzyć tą jedyną osobę największym uczuciem,
chcąc dla Niej jak najlepiej,
życzyć Jej tego czego chciałoby się dla siebie,
być dla Niej nawet jeśli o tym nie wie.

Czyli, że jak ? Mimo wszystko nadal Cię kocham ?

12 003 wyświetlenia
65 tekstów
27 obserwujących
  • Nutka67

    3 August 2010, 22:18

    Bardzo podoba mi się lekkość, z jaką napisałeś ten wiersz. Plus wielki.

  • honey_007

    9 May 2010, 21:40

    Twoje słowa...wspaniałe, prawdziwa perełka :)
    Bardzo nostalgicznie, romantycznie, chociaż smutno...pięknie po prostu :)