Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samolubstwo

Co za samolubstwo

tak sobie umrzeć
być i nagle
zniknąć
zamknąć oczy
i nic więcej nie powiedzieć

co za samolubstwo
tak odejść po cichu
zostawić po sobie
oczy pełne łez
i wargi blade
z tyloma
niewypowiedzianymi słowami

Inspiracja: Wisława Szymborska, "Kot w pustym mieszkaniu"

32 789 wyświetleń
337 tekstów
63 obserwujących
  • 14 January 2015, 16:49

    nie skacz z mostu woda za zimna przeziebisz sie matka na leki bedzie musiala wydac