Menu
Gildia Pióra na Patronite

Stop bolszewii

Co za różnica
Za który sznurek pociągną
Czy robotniczej niedoli argument
Czy aktem tęczowej bredni
Młodzi pójdą
Pchani utopią i wolą zemsty
Jak łotry nocą najęci

W kapturach bez twarzy
Zostawią swą przeszłość na półkach
A ich ideą stanie się słońce
Które zachodzi na kupce śmieci

I w imię tej wizji poczną mordować
Jak bolszewicy poprzedni
I oni sami też będą ginąć
Wszak żyją jeszcze
Ci co byli komuną dotkliwie dotknięci
I będą z niemniejszą ochotą zabijać
Wszak mają mocniejszy
Poparty historią argument
Stop
Za każdą cenę
Stop bolszewii

76 489 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!