Menu
Gildia Pióra na Patronite

....

Co wam pisać drogie dziecie?
Bardzo źle dzieje się na świecie .
Pojechali oddać hołd.
Stali się ofiarą.
Zginęli ludzie.
Nie urzędnicy.
Nie politycy.
Nie piloci.
Lecz ludzie ..
Synowie, mężowie, ojcowie, matki, żony,córki
Teraz rodzina
Będzie na cmentarzu
Sadzić kwiatki, zapalać znicze.
To bedzie jedyne miejsce ich spotkań
Lecz to nie tak miało być
Zawiodła pogoda, człowiek czy maszyna?
To nie ważne
Przy tak wielkiej stracie
Gdzie o 96 osób
Mniej warty jest świat.

2708 wyświetleń
19 tekstów
0 obserwujących
  • 12 April 2010, 21:38

    Poruszające.
    Dwa razy wypisałaś córki.

  • Nutella

    12 April 2010, 21:35

    dwa ostatnie wersy są piękne