Menu
Gildia Pióra na Patronite

PYTAM CIĘ

Co Ty masz w sobie?
choć nic nas nie łączy
pragnę by choć łączyło na chwilę

choć tyle..

Jak Ty to robisz?
że patrząc nie w moją stronę,
czuję na sobie Twoje spojrzenie
zatrzymane na chwilę

i tyle..

Czemu właśnie tak?
Rozmawiasz ze mną
jakbyś znał mnie od zawsze,
a znasz tylko chwilę

aż tyle..

Pytam po co?
Szukasz mnie w swoim życiu
nie mając w nim miejsca i czasu na tyle
po co?

i czemu, tylko na chwilę..

Jakim prawem?
Wciągasz mnie w tą całą zabawę
szukam Cię wieki a Ty dajesz chwilę
masz mnie kiedy zechcesz-
potem znów się kryjesz

i tyle..

5428 wyświetleń
60 tekstów
12 obserwujących
  • czarnulkaa

    20 July 2013, 21:10

    Dziękuję bardzo... ;)

  • Seneka 18

    20 July 2013, 21:08

    Fajny wiersz... zachwycający :)