Menu
Gildia Pióra na Patronite

co to za
kontrowersje
które przetaczasz przeze mnie wiernie
niczym krew
co to za małe sprawy te wszystkie
składające się w mikrowszechświat którym
powinnam żyć
może łatwiej by było nie znajdować czasu
na myślenie
może łatwiej by było nie znajdować czasu w ogóle
może wtedy on by nie istniał i nie
mącił w głowie
tym chorym nadmiarem chwil w których
jesteśmy sami ale tacy sami
chwil pomiędzy wiecznością a Tobą
dlaczego
znów nie umiem spać
noc leży u moich stóp
i u moich powiek
ciąży ołowiem
przepływa przez rzęsy - nie ochodź
nie teraz gdy
mam wszechświat najmniejszy z tych
które wsadzić można do kieszeni
pogwizdując przeskoczyć przez płot
w poszukiwaniu przygód
nie ochodź jesteś przecież jedynym balsamem
dla moich ust jeszcze tyle rzeczy
chciałam Ci pokazać
tyle nie przespałeś ze mną snów
że
nie wolno Ci tu
nie być

https://www.youtube.com/watch?v=BkQpxOs6K6w

15 864 wyświetlenia
379 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!