Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co się z nami stało, Panie ?
Brat drzwi zamyka przed bratem
Wniwecz poszły dobre obyczaje
Człowiek człowiekowi złorzeczy
W ciemności myśli nadzieja się tli
Jeden podmuch i nie zostaje już nic

Co się z nami stało, Panie ?
Żadnych praw, ni zasad
Skargi złóż do białej skrzynki i spal
Nikt już nie odczyta ich
W samotności wracasz do przeszłości
Tam jeno krzty człowieczeństwa

Co się z nami stało, Panie ?
Sen oczy wieczorem przymyka
Zbudzić cię rano, czy przez rzekę przeprowadzić ?
Monetę złotą znajdź i zostaw na komodzie
Tu już nie chce się być
Zimno, pusto i serc brak

Co się z nami stanie, Panie ?
Jeśli do głów naszych rozum nie powróci
A serce uczuciem, dobrocią nie wypełnisz
Spojrzeniem miłosnym dni nie wypełnisz
Przyjdzie nam jak lekkoduch życie sprzedać
Za gram tlenu , wolności zew…

Tego chcesz ?

Podsycaj płomień człowieczeństwa
Otwórz oczy, rozum przewietrz
Głębią miłości zalej tę szadź
Niech kryształki obojętności stopi uśmiech
I zacznij żyć jak z bratem brat ...

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
  • kuloodporna

    9 November 2020, 21:50

    Bardzo ładne ...bardzo bardzo bardzo .....!!! b.a.r.d.z.o........!

  • SamotnaDusza

    8 November 2020, 13:51

    Dla mnie jak najbardziej w sam raz, nie trzeba szperać w Internecie, aby znaleźć słowa wystarczy sam tekst, nie ważne jak, ważne że jest prosto z serca doceńmy to, sam błędy robię staram się, ale czasami krzta jest lepsza aniżeli odrobina.

    od Blanca87, Sol 8, Naja