Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co się stanie, jak się stanie?

Wieszane jak wyprane gacie,
W słońcu szeleszczą z wiatrem,
Pytania chwili ciszy warte,
Złożone już w ofierze stracie.

Nad ulicami sznury prania,
Proporce sensu wszak istnienia,
Które codzienność łatwo zmienia
W brzydkie szczeniaki do oddania.

Byłaś jednym z nich, Jedyna,
Naszkicowana wcześniej z bólem.
Znaleziona za ostatnim murem,
Tuż przed sromotnym wyjściem z kina.

Za ciepły uśmiech i spojrzenie,
Za spacer z rozkochanym psem…
Teraz już wiem,
Jak miłość przemienia istnienie.
Tak rodzi się len,
Nad pyskami hien…
Jesteśmy swoim przeznaczeniem.

Teksty z obrazami - Co się stanie, jak się stanie?

Wieszane jak wyprane gacie, [...] - exsilentio
Co się stanie, jak się stanie? Wieszane jak wyprane gacie, [...] - exsilentio
41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!