Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co się stało?

Co się stało, że diabeł
na spacer do
nieba
wybrał się?

Co się stało, że wilk
psu miskę
skradł?

Co się stało, że krew
kolor morza
ma?

Co się stało, że gołębie
kurom
jajka kradły?

Co się stało, że karp
na śmierć
kota zagryzł?

Co się stało, że słońce
w nocy
świeci?

Co się stało..?
Co się stało, że..?

A ja wiem
Co się stało.
Dlaczego diabeł na skróty szedł
i dlaczego wilk chudy był.
Dlaczego ktoś morze brudnym pędzlem malował
i dlaczego kot jajka kurom kradł.
Ja wiem dlaczego
Kot w stawie utopił się.
I dlaczego ktoś latarką w niebo
gwiaździste świecił.

Ja wiem, że
wszystko zmienia się.
Widzę jak
zmienia się ten świat.

1493 wyświetlenia
24 teksty
1 obserwujący
  • Cris

    21 July 2016, 10:38

    Ciekawy.
    :)