Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Błędne koło~~


Co się dzieje z dzisiejszą młodzieżą
Że tak łatwo do zła ją namówić
Brak perspektyw na sposób na życie
W tych realiach się mogą pogubić

Pewni siebie lecz tylko pozornie
Bo naprawdę to tylko ułuda
Gdy chwytają się rzeczy zastępczych
Wierząc mocno że wszystko się uda

Wciąż pod ręką alkohol używki
Jakieś dżointy dla szpanu palone
Na co ,po co szargają swe zdrowie
Krok za dużo i czeka ich koniec

Może kilku odnajdzie granicę
Warto czasem obudzić się w porę
Dużo trzeba mieć siły tak w sobie
By powiedzieć dziękuję nie biorę

Tu refleksja nad życiem się kłania
Jaka przyszłość ich czeka w tym kraju
Brak jest pracy i szkoły zbyt drogie..
W błędnym kole daleko do raju.

109 503 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    29 November 2013, 12:54

    Ten wiersz powinien być obowiązkowy w szkole,
    aby ustrzec młodzież przed fałszywym krokiem, nie na tą
    ścieżkę co trzeba, mądre słowa, bardzo brawo Aguniu.

  • krysta

    26 November 2013, 20:15

    Zatrzymuje treścią - myślę,że idą na całość...cieszą tym co mają...?
    Pozdrawiam Agnieszko :)