Menu
Gildia Pióra na Patronite

Istnienie

Co po nas zostanie?
Ile istnieć nam będzie dane?
Nikt na to pytanie nie odpowie
bo nie wie i wyobrazić sobie tego nie może w głowie..

czy będziemy jak zimą drzewo
pozbawione liści
niby wyglądające nieżywo
ale z tej natury czerpiące korzyści?

Czy też będziemy pogrążeni
w bezkresnej otchłani
która końca nie mając
stanie się jak my sami?

A może jak ziarno
tysiące lat czekające
nagle rozkwitniemy
na wspaniałej łące?

2506 wyświetleń
35 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!