Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Tajemniczy~

Co noc przychodzisz do mnie we śnie,
biorąc mnie za rękę,
prowadzisz w świat najskrytszych marzeń.
Tylko tyle pozostało,
Wyśnione wspomnienia o wiecznej miłości -
budzę się co rano,
serce pęka, przepełnione smutkiem i żalem.
Czy zawsze tak będzie?
Czy już nigdy nie zaznam miłości i spokoju?
Chce odejść puki czas.
Czy jako starzec będę dalej cie kochał?
Mijając zakochane pary,
szukał nas wśród nich, wspominał wspólne chwile.
Chciałbym zapomnieć,
odejść w siną dal, zostawiając wspomnienia,
narodzić się na nowo.
Czy mam jeszcze szansę na lepsze jutro...?

3793 wyświetlenia
21 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!