Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje światło

Co my ludzie zaplątani w iluzję
zwaną życiem na tym świecie robimy,
pyta wielu z pewnością.
Każdy przędzie własną przyszłość,
lecz niektóre nitki nam umykają...
Nie bójmy się tego!
Lecz słabi ludzie niszczą,
lub wykorzystują to, czego się boją.
Wiele razy rozpaczałam
nad słabością i marnością świata.
Teraz muzyka leczy pęknięcia mojego
serca i jestem szczęśliwa.
Mimo wszystko,
gdy spojrzę na te barwne arrasy
obrazki mojego życia,
jest dobrze bo staję się silna.
Świat jest nadto,
co widzimy.
Odkrywam to powoli ja,
zaskoczona radością.

5443 wyświetlenia
68 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!