Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozpostarta w cieniu nocy

co może po mnie zostać
prócz wyrazów twarzy
które tak często przywdziewasz
gdy znikam

za horyzontem tłukę lustra*
w smak bolącej tęsknoty **
by przetrwać

o niebo dłużej

powt. * za sand
powt. ** za Paladinem

146 970 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • słoneczniki

    15 October 2012, 20:04

    Piękny wiersz.

  • Gaia

    15 October 2012, 18:04

    A czasem vice versa
    Kłaniam się pięknu poezji :P

  • 15 October 2012, 16:53

    AJ, dziękuję...

  • Albert Jarus

    15 October 2012, 14:04

    świetny wiersz, czytam po kilka razy... piękny