Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Niepewność

Co mi powiesz Boże
Kiedy stanę przed Tobą
W obliczu prawdy
Gdzieś w chmurach

Otworzysz wrota
Czy zamkniesz
Z impetem

Stoję nagi
Z małą garścią życia
W spoconych dłoniach
Kwaśny deszcz
Warty trzynaście srebrników
Nie mam nic

Chociaż kawałek tego chleba powszedniego
Tyle co wróblom
W zimie
Posolę łzą
Nauczyłeś smaku

Nadzieja jednak w mych oczach
Lśni Twoim obliczem
Że jest jeszcze czas
Dołożyć
Do tej małej życia garści

Inspirowane utworem Krzysztofa Krawczyka i ku jego pamięci 🙂

https://youtu.be/UNyfiIwcjwA

35 633 wyświetlenia
300 tekstów
14 obserwujących
  • Malusia_035

    15 April 2021, 09:36

    Świetny wiersz ,zadumałam się ...

    Pozdrawiam Cieplutko :)

    od sprajtka, Malachite, Hares
    • to_tylko__ja

      15 April 2021, 10:41

      Niezmiernie mi miło, że Ci się spodobał 🤗 jestem zaszczycony 🤗😉

      Odpozdrawiam jeszcze cieplej 🤗😉😜