Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 5 March 2021

***

Co dzień płonę
śmiechem i płaczem
radością ze śpiewu ptaków
i nienawiścią

Wypalam się jasno
ogrzewam
i parzę

Iskrząca czerwienią
zasypiam z nocy na noc
coraz bardziej żywa i martwa

przytulasz mnie
raz na rok
mówisz że zimno?
to z serca

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
  • fyrfle

    5 March 2021, 08:49

    Mogę powinno chwycić dłoń podaną przez trzeba i odejść...