Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hmm

co by było gdyby ludzie siebie nie zjadali
co by było gdyby innym ran nie zadawali
gdyby plugastwo zniknęło ze świata tego
gdyby panowało coś dobrego
gdyby wszędzie można było spotkać tylko to
tylko czym jest dobro
gdyby tylko uśmiechy na twarzach gościły
gdyby same ciepłe chwile się rodziły
gdyby na każdego patrzyło się jak na członka rodziny
gdyby zniknęły kpiny
gdyby zniknęło smutek i cierpienie
gdyby nie gościły żadne ciemności porażenia
gdyby co dzień dochodziło się do olśnienia
gdyby miłość w każdym sercu gościła
gdyby była ciągła piękna rozkmina
gdyby to wszystko było ładnie poukładane
gdyby piękne dary były przyjmowane
gdyby normą było pomaganie
gdyby normą było w świetle przebywanie
gdyby spotykało się tylko to.
Czym jest piękno?

2736 wyświetleń
24 teksty
1 obserwujący