Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciszej Nam...

Ciszej brzmią nasze wzniosłe słowa
Nie nam już dane pieścić nimi słuch
Więcej niczego nie będzie od nowa
Milczeniem zastyga kolejny ruch…

Lecz wspomnienia krzyczeć zawsze będą
I tegoż to głosu nigdy nie wyciszę
A tą dla duszy, upojną gawędą…
Tęsknotę napoję, choć Ciebie nie usłyszę.

33 373 wyświetlenia
270 tekstów
400 obserwujących
  • słoneczniki

    12 August 2014, 13:54

    Porusza

  • 20 June 2014, 11:02

    zatrzymał na dłużej:)

  • R.A.K.

    4 April 2014, 17:27

    Dziękuję za miłe komentarze! :)

    Pozdrawiam Serdecznie :)

  • RoxyRox

    4 April 2014, 07:59

    Wspaniały wiersz...
    Poruszył serducho.

  • Naja

    3 April 2014, 21:35

    Bliskie mi są te wersy... :-)))

  • Janya

    3 April 2014, 20:45

    zatrzymuje treścią.. Bardzo ładny;)
    pozdrawiam:)

  • sprajtka

    3 April 2014, 18:33

    ...słowa się kołyszą;)

  • awatar

    3 April 2014, 13:23

    ładna kartka imieninowa

  • R.A.K.

    3 April 2014, 13:23

    Pozdrawiam Madziu :)

  • giulietka

    3 April 2014, 12:32

    Melancholia przez wielkie M!