Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzie... Ja?

Cieszę się teraz z pająka,
Co po kuchni się krząta,
I tak jak Ja i pół świata,
Czeka do wyjścia - do kamrata.

Ciszę się z muchy w rosole,
Co wpadła na swawole,
W mojej zupie pływać skora,
Zaraz będzie w innych domach...

Cieszę się z nadmorskiej mewy,
Co rano mi odprawia śpiewy,
A później się wznosi wyżej i wyżej...
Nie podcięto jej skrzydeł.

Cieszę się z każdej nadziei,
Która gości w mojej sieni,
Bo wiem, że lada chwila,
Już nie będzie w niej gościła....

298 wyświetleń
2 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!