Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersze bezsennej nocy

Cisza...
Środek nocy...
Lecz serce me czuwa
Sen mych oczu nie zmorzył...
Myśl moja do Ukochanego zmierza.

Ach dziękuję Ci Boże
Za te bezsenne noce
Za te rozmowy nikodemowe.

Gdy wszystko śpi
Ty swą obecnością me serce napełniasz

Choć mrok dookoła
Twoja światłość go rozświetla.

7490 wyświetleń
35 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!