Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Nowy dzień "

Cisza poranka wita budzący się dzień.
Kwiat doniczkowy uśmiecha się.
Słońca promienie przytulają go.
W filiżance czekolada kwitnie tysiącem kwiatów. A ja myślę o Tobie...

Zbieram myśli makami wypełnione, troszkę szalone, czerwienią nasycone.
Układam je na płótnie, nadziei kolorem maluję łąkę, niebu nadaję chabrowy kolor. Zachwycam się nowym dniem.

Tworzę Cię...
Chwila zadumy - boję się.

Nie, nie boję się, mgłą malowana idę przez poranek. We włosy wpinam kwiatowy wianek. Starannie wszystkie marzenia o Nas zbieram w bukiety. Do wazonu na parapecie je wkładam, by dom wypełniły, by Nasze sny się spełniły.

Nie boję się marzyć...
Nowy piękny dniu - witam Cię!
Nadaję Ci imię na M.
M jak Miłość.

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!