Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza

Cisza jest taka nieoczywista
Jest, gdy nie słyszysz:
Jazgotu ulicznych głosów
Pisku opon samochodów
Gruchotania tramwajów jeżdżących po szynach
Sapania autobusów
Przejmujących sygnałów karetek spieszących do chorych
Wrzasku zza otwartych okien
Jest gdy słyszysz
Szum wiatru w koronach drzew
Śpiew ptaków łączących się w pary
Wibrację skrzydeł ważki zawieszonej nad taflą wody
Brzęczenie pszczół zbierających nektaru pożytek
Głuchy pomruk lasu
Drżenie powietrza jakby promienie słońca się w nim rozpadały
To spokój, który przenika duszę!

18 823 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących