Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza jak ta...

Cisza jak ta
Którą spotkałeś kiedyś
Teraz jest zwykłą
Imaginacją.
Fantazja płata nam figle
I myślimy
Że możemy przeżyć
Ciszę jak ta...
Jednak w końcu pojmujemy
Iż drugi raz
Cisza jak ta
Nie jest nam dana!
Możemy egzystować z nią tylko raz,
Na granicy życia.
Jednakże
To cienka granica
Przyległa do
Granicy śmierci,
Sen nieprzespany
Może przyjść do nas tylko raz
W całym żywocie!
Potępiony zostanie ten kto się targnie na swe istnienie!
Czy ja w to wierzę?
A czy ty chciałbyś,
By ktoś decydował,
Kiedy możesz zapaść w Sen Wieczny,
Kiedy możesz odejść z godnością?
Ja bynajmniej tego nie chce,
Ni dla siebie, ni dla kogoś.
Aczkolwiek nie potępiam,
Bo wiem co to znaczy pragnąć!
Ciszy jak ta...
Którą niebawem poznasz...

8345 wyświetleń
101 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!