Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Już nic?

Cisza... błogi stan nieświadomości,
na cząstki rozbity trwam w letargu.
Już nie spodziewam się dzisiaj gości,
telefon milczy, zero kontaktu.

Gdzieś w zwojach neuronów myśl jedna
uporczywą wibracją zakłóca
trans nieistnienia. - Skąd ta myśl zwiewna?
-Moje jestestwo czuje ukłucia.

Tak, już nigdy nie spojrzę w twe oczy
i nie powiesz do mnie ani słowa.
Więc po co serce wciąż krwinki toczy?
-Ja nie umiem zacząć żyć od nowa.

Cisza...

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Maciek Zz

    25 July 2020, 20:50

    Malusia - gwiazdka od Ciebie milusia 💥

  • kati75

    22 July 2020, 09:37

    Ktoś odchodzi a my już nigdy nie będzie tacy sami,,,

  • Maciek Zz

    22 July 2020, 08:31

    Maba, dziękuję za gwiazdkę - miło mi ⭐

  • 21 July 2020, 20:31

    Osoby, które kochamy odchodzą, do innego świata, do innego miasta, do innego faceta...
    Ale trzeba spojrzeć pozytywnie, dostajemy od życia nową szansę, nową... wolność.
    Jeszcze będzie pięknie. Głowa do góry.
    😊

  • Sol 8

    21 July 2020, 20:21

    dlatego jest rower :) by wypocić smutki a pozostanie radość z kolejnego małego sukcesu by iść dalej :)

  • Sol 8

    21 July 2020, 20:18

    Zgadza się :) każdy z nas ma swoje małe smutki i radości :) oby więcej było motywacji więc ja motywuje się rowerem i spacerem oraz pracą i jest ok :) a jak to nie pomaga to dzwonie i zawodzę ha ha :)

  • Maciek Zz

    21 July 2020, 20:14

    Mogę obiecać ;)
    każde z nas ma płatek smutku za oczami
    choć nie jesteśmy aniołami...

  • Sol 8

    21 July 2020, 20:09

    miłego i nie płakaj tam :) bo nam się udzieli :)

  • Maciek Zz

    21 July 2020, 20:00

    Fajny koment, uśmiech wzbudza
    miło gościć takiego Ludzia 😍

    od yestem