Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jest

Cisza , a miało grzmieć
w dziwnie suchy ,dżdżysty dzień

Smutno ,choć beztroski lico
przygląda się lustrzanym odbiciom

Pusto ,w zagraconym pokoju
niechcianych rekwizytów, horroru

Zimno ,w strugach promieni
brudno,gdzie miało się zazielenić

Razem ,nie wiele sekund zostało
osobno , na dobre zamieszkało

Kochanie...odbija się o plecy
noce ,wygasłego wulkanu podniety

Coś ,sobie kiedyś Było... nawet
Dziś już nastało , po sprawie...

28 550 wyświetleń
387 tekstów
33 obserwujących
  • awatar

    22 May 2013, 13:04

    "dżdżu krople padają i tłuką w me okno .."