Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciociu, zimno!

Ciocia Rtęcia mówi dziś
zimno, zimno, śnieg
pada, sopel spada
jak ja, jak ty
Niesamowite!
skupienia stan
ciało stałe
dojrzałe do rozpryśnięcia się
na chodniku
czy bycie soplem boli
czy rozprysk koi
koniec napięcia, teraz
na pięcie co najwyżej
czyjejś, przez chwil kilka
a potem nic
a potem dalej zimno
i śnieg, gdzie nie spojrzeć
śnieg.

12 240 wyświetleń
135 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!